Stichting Katalysator

Wij helpen duurzame ondernemers in ontwikkelingslanden vooruit!

Onze lokale ondernemers

Stichting katalysator ondersteunt lokale ondernemers. Niet via projectaanvragen, plannen of andere onmogelijke zaken in ontwikkelingslanden, gewoon individuele mensen die een inspiratie voor ons allemaal zijn. 

Zo hebben we er een aantal ontmoet tijdens onze reis door Afrika... Een jonge vrouw die een hotel runt in noord-Ghana, een man die kamelen houdt naast zijn traditionele bed and breakfast tent in Mauretanie en Yele uit Bamako: vroeger een straat ratje met een gouden hartje, nu een creatieve onderneemster, vrouw van Hans en ons aanspreekpunt in Mali. Lees meer over de projecten die Yele samen met Hans voor ons selecteerden en nog steeds begeleiden:

Adoma's Koffiebar

Check de schoenenpoetser

Mr Sollo, de tuinman

Do's boutique

Koundame

School Nombo

Wij geloven in ondernemende mensen die zelf ideeën hebben, zelf iets willen bereiken, niet gestuurd vanuit wat wij in het westen denken dat goed voor hen is, maar eigen dromen en doelen. Het enige wat ontbreekt is een start kapitaaltje, soms is een paar honderd euro genoeg voor een schooluitbreiding, een winkeltje beginnen, een tuinencomplex in Bamako onderhouden of de bestaande koffiebar uit te bouwen. Lees meer over onze lokale ondernemers en doneer om hen verder te helpen met hun duurzame ondernemingen. Bovendien gaat ons geld rechtstreeks naar de ondernemers! Geen tussenpersonen, geen geld aan de strijkstok maar direct resultaat voor de lokale ondernemers. Dit geldt voor al onze projecten! 

Steun ons met een donatie op bank rekening: NL03 RABO 0158 0438 47.

Hans en Yele, onze lokale partners in Mali

 

E-mailen
LinkedIn